Tootsie 0509 1

Pošaljite upit


  Imate li kakvih pitanja?

  Molimo pročitajte pitanja i odgovore niže. Ukoliko ne možete pronaći odgovor, pošaljite nam svoj upit i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

  F.A.Qs

  Kada su mačići spremni za odlazak u svoje nove domove?

  Mačići bi trebali imati između 15-18 tjedana starosti u trenutku odlaska u novi dom. Konačnu odluku donosimo za svakog mačića pojedinačno uzimajući u obzir jesu li spremni i dovoljno snažni da se nose sa stresom preseljenja u novu kuću i odvajanja od mame i braće/ sestara.

  Mogu li posjetiti uzgajivačnicu?

  Kratak odgovor je NE.

  U posljednje vrijeme često smo dobivali ovo pitanje i osjećamo potrebu da ga obrazložimo na našoj web stranici. Budući da za naše mačiće i uzgojne mačke moramo održavati što je moguće sterilnije okruženje, ne dopuštamo posjetiteljima da dolaze u uzgajivačnicu prije dana preuzimanja mačića. U najboljem slučaju, ukoliko su potencijalni vlasnici jako dugo putovali, samo da bi mogli pogledati mačiće, apsolutno nije dopušteno dodirivanje. Potencijalni kupac mogao bi na sebi nositi virus te druge opasnosti poput buha, kemijskih nadražujućih tvari itd. za koje nije svjestan i ugroziti cijelu uzgajivačnicu te mačiće čiji novi vlasnici računaju da ćemo ih držati što zdravije i sigurnije. Sigurni smo da ne biste željeli da se to dogodi vašem ili nečijem budućem mačiću. Imajte na umu da dok mačići nisu dobili sva cjepiva, vrlo su osjetljivi na viruse/bakterije koje se donose iz vanjskog svijeta (tj. Na nama!). A to je nepotreban rizik koji ne možemo priuštiti našim lijepim i dragocjenim mačićima.

  Jesu li ženke umiljatije od mužjaka?

  Sve burme se vole maziti. Svaki mačić ima svoju osobnost kao i ljudi. Općenito smatramo da su mužjaci više opušteni, dok su ženke užurbanije. Međutim, svi oni su vrlo ljubazni i trebaju im naklonost i druženje.

  Koliko žive burmanske mačke?

  Burmanske mačke mogu živjeti do 18 i više godina.

  Jesu li burmanske mačke nježne?

  Burme su izuzetno nježne mačke koje vole ljudsko društvo. One su ležerne mačke koja se dobro slažu sa svima.

  Linjaju li se burmanske mačke?
  Sve se mačke linjaju, međutim linjanje kod u burmanske mačke je zaista minimalno.
  Jesu li burmanske mačke dobre s drugim kućnim ljubimcima?

  Uobičajeno jesu. Skloni su sebe smatrati “kraljem ili kraljicom palače”, ali se zbog svoje opuštene osobnosti vrlo dobro prilagođavaju drugim životinjama u kućanstvu, osobito ako ih se u kuću dovodi kao mačiće.

  Jesu li burmanske mačke dobre s djecom i aktivnostima u kućanstvu?

  Zbog svoje otvorene i samopouzdane prirode, burme će se brzo prilagoditi mnogim situacijama u domaćinstvu, npr. buci. Uživaju u maženju i u velikoj pažnji, međutim, uvijek učite malu djecu da budu ljubazni i nježni prema svojoj mački i da je ne vuku za rep.

  Hoće li moja burmanska mačka biti usamljena ako radim i nema me doma veći dio dana?

  Da. Burme se jako vežu za svog vlasnika/ ukućane. Ako ostanu sami tijekom dana, vjerojatno će većinu vremena spavati i bit će spremni za akciju kad dođete kući. Nakon dugog dana provedenog nasamo, možete očekivati da će vam burma biti poput priljepka. Ne žele ništa drugo nego biti voljeni i da se igrate s njima. Najsretniji su kad imaju društvo, ljudsko ili druge životinje, idealno burme.

  Udomljavanje odraslih mačaka / Umirovljene uzgojne mačke

  Povremeno bismo mogli imati jednu od naših voljenih mačaka kojoj je potreban novi dom, mlađu burmansku mačku ili mačka iz našeg uzgojnog programa (steriliziran).  Za naše mačke uvijek nastojimo pronaći savršen novi dom kada za to dođe trenutak, a potencijalne vlasnike pomno biramo. Ukoliko biste radije udomili već odraslu mačku, kontaktirajte nas! Ako u to vrijeme nemamo odraslu mačku za udomljenje možemo preporučiti druge uzgajivače koje također možete kontaktirati. Jednako smo brižni i oprezni kod odabira novog doma za naše umirovljene mačke kao i za mačiće! Oni su dio naše obitelji i srca, te za njih želimo samo najbolje!