Tootsie 0509 1

Pošaljite upit


  Imate li kakvih pitanja?

  Molimo pročitajte pitanja i odgovore niže. Ukoliko ne možete pronaći odgovor, pošaljite nam svoj upit i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

  F.A.Qs

  Kada su mačići spremni za odlazak u svoje nove domove?

  Mačići bi trebali imati između 15-18 tjedana starosti u trenutku odlaska u novi dom. Konačnu odluku donosimo za svakog mačića pojedinačno uzimajući u obzir jesu li spremni i dovoljno snažni da se nose sa stresom preseljenja u novu kuću i odvajanja od mame i braće/ sestara.

  Jesu li ženke umiljatije od mužjaka?

  Sve burme se vole maziti. Svaki mačić ima svoju osobnost kao i ljudi. Općenito smatramo da su mužjaci više opušteni, dok su ženke užurbanije. Međutim, svi oni su vrlo ljubazni i trebaju im naklonost i druženje.

  Koliko žive burmanske mačke?

  Burmanske mačke mogu živjeti do 18 i više godina.

  Jesu li burmanske mačke nježne?

  Burme su izuzetno nježne mačke koje vole ljudsko društvo. One su ležerne mačke koja se dobro slažu sa svima.

  Linjaju li se burmanske mačke?
  Sve se mačke linjaju, međutim linjanje kod u burmanske mačke je zaista minimalno.
  Jesu li burmanske mačke dobre s drugim kućnim ljubimcima?

  Uobičajeno jesu. Skloni su sebe smatrati “kraljem ili kraljicom palače”, ali se zbog svoje opuštene osobnosti vrlo dobro prilagođavaju drugim životinjama u kućanstvu, osobito ako ih se u kuću dovodi kao mačiće.

  Jesu li burmanske mačke dobre s djecom i aktivnostima u kućanstvu?

  Zbog svoje otvorene i samopouzdane prirode, burme će se brzo prilagoditi mnogim situacijama u domaćinstvu, npr. buci. Uživaju u maženju i u velikoj pažnji, međutim, uvijek učite malu djecu da budu ljubazni i nježni prema svojoj mački i da je ne vuku za rep.

  Hoće li moja burmanska mačka biti usamljena ako radim i nema me doma veći dio dana?

  Da. Burme se jako vežu za svog vlasnika/ ukućane. Ako ostanu sami tijekom dana, vjerojatno će većinu vremena spavati i bit će spremni za akciju kad dođete kući. Nakon dugog dana provedenog nasamo, možete očekivati da će vam burma biti poput priljepka. Ne žele ništa drugo nego biti voljeni i da se igrate s njima. Najsretniji su kad imaju društvo, ljudsko ili druge životinje, idealno burme.

  Udomljavanje odraslih mačaka / Umirovljene uzgojne mačke

  Povremeno bismo mogli imati jednu od naših voljenih mačaka kojoj je potreban novi dom, mlađu burmansku mačku ili mačka iz našeg uzgojnog programa (steriliziran).  Za naše mačke uvijek nastojimo pronaći savršen novi dom kada za to dođe trenutak, a potencijalne vlasnike pomno biramo. Ukoliko biste radije udomili već odraslu mačku, kontaktirajte nas! Ako u to vrijeme nemamo odraslu mačku za udomljenje možemo preporučiti druge uzgajivače koje također možete kontaktirati. Jednako smo brižni i oprezni kod odabira novog doma za naše umirovljene mačke kao i za mačiće! Oni su dio naše obitelji i srca, te za njih želimo samo najbolje!